Yes, je woning is verkocht. Misschien duurde het lang voordat er een geschikte koper was, maar de kans is ook heel groot dat je je huis zo kwijt was. Je kwam daardoor nog niet aan veel regeldingen toe wellicht. Wat moet je nu gaan doen nu je huis verkocht is? Verhuizen komt natuurlijk ook om de hoek kijken. Maar dat is niet het enige. Doe je winst met onderstaande tips.

Geef adreswijziging door

Verschillende instanties willen weten dat jij verhuist. Natuurlijk denk je hierbij aan je familie en je vrienden. Maar dat is zo ingewikkeld niet. Tegenwoordig kan dat ook snel even online. Of je kiest voor een leuke kaart. Er zijn echter ook instanties die je nieuwe adres willen weten. Het is belangrijk om dit vier weken voor je verhuisdatum geregeld te hebben. Het mag tot uiterlijk vijf dagen na de verhuizing. Wellicht is het ook nog een idee om gebruik te maken van de verhuisservice van de post?

Verzekeringen nakijken

Hoe zit het met je verzekeringen? Zijn ze nog wel nodig bij je nieuwe woning? Moeten ze aangepast worden? Kijk onder meer even naar de opstalverzekering en naar de

inboedelverzekering. Misschien is het zelfs wel een goed idee om nu over te stappen.

Woning leegruimen

Een van de grootste klussen is natuurlijk je huis helemaal leegmaken. Je bent misschien ook wel verbaasd over de hoeveelheid spullen die je hebt. Is er tijd in overvloed, begin dan op tijd en bekijk kritisch wat je wel en niet mee wilt nemen. Ga je die boeken echt nog allemaal lezen? En spelen je kinderen nog wel met dat speelgoed? Hoe minder je houdt, hoe minder je mee hoeft te slepen. Bij het leegruimen van een woning kun je ook gebruik maken van de diensten van een expert. Er zijn bedrijven die dat graag en kundig voor je verzorgen. Jou scheelt dat natuurlijk een heleboel tijd en druk ben je vast en zeker nu je huis is verkocht.

Afscheidsfeestje organiseren

Je vertrekt toch niet zomaar? Het was vast en zeker altijd heel gezellig met de buren. Nodig iedereen uit waar je blij van wordt en neem op die manier afscheid van je buurt. Mensen stellen dat zeker op prijs. Is het mooi weer, dan doe je gewoon een hapje en drankje in de tuin en moet het binnen, dan is dat ook geen probleem, want je huis moet toch binnenkort helemaal leeg.