Tips voor investeren

Investeren kan best lastig zijn. Al helemaal als u hier net mee begint. Natuurlijk kunnen wij u helpen met investeren, maar het is handig om deze tips te bekijken.

Tip 1: Bepaal uw doel

Bekijk wat uw doel is voor lange termijn. Investeren is natuurlijk bedoeld voor een langere periode, dus het doel bepalen wat hierbij hoort is erg belangrijk. Wellicht u eerder stoppen met werken, of wilt u uw hypotheek eerder aflossen. Het doel maakt niet uit, het enige belangrijke is dat het doel concreet en realistisch is. Door een doel op te stellen, weet u waar u het voor doet en is het ook makkelijker om het langer vol te houden.

Tip 2: Bekijk welk geld u gaat investeren

Voor investeren is natuurlijk wel een bepaald bedrag nodig. Bekijk of u dit geld al heeft, of dat u komende tijd zal moeten sparen hiervoor. Stel hier duidelijke doelen voor op.

Tip 3: Bekijk welke investering bij u past

Op onze website hebben wij verschillende vormen van investeringen besproken, maar er zijn ontzettend veel mogelijkheden. Wellicht wilt u een start-up bedrijf helpen met crowdfunding. Zelfs investeren in kunst is een mogelijkheid.

Tip 4: Voorkom risico’s

In het voorkomen van risico’s zijn wij natuurlijk gespecialiseerd, maar dat betekent niet dat het onbelangrijk is om zelf de risico’s in de gaten te houden. Bepaal hoeveel risico voor u acceptabel is. Bekijk welk risico u bereid bent om te lopen en welk risico u slapeloze nachten zal opleveren.

Tip 5: Geduld is een schone zaak

Investeren zal u niet binnen een paar dagen stinkend rijk maken. Investeren is echt iets voor de langere termijn. Dit betekent ook dat u het geld moet kunnen missen voor een langere periode. Kunt u dit niet, dan is het belangrijk om naar andere mogelijkheden te zoeken. Zorg ervoor dat u altijd een buffer achter de hand heeft, voor het geval dat de financiële zaken ineens slecht verlopen. Bedenkt welke buffer u minimaal nodig zult hebben.