De invoering van hybride werken heeft een verschuiving teweeggebracht in het ontwerp van kantoorinterieurs. Om werken op afstand en fysiek te vergemakkelijken, moeten kantoren zo worden ontworpen dat ze aan verschillende behoeften voldoen. Dit betekent dat er ergonomische, comfortabele en uitnodigende ruimtes moeten worden gecreëerd, zodat werknemers, ongeacht waar ze zich bevinden, toch productief kunnen zijn. Dergelijke veranderingen omvatten het inbouwen van meer flexibiliteit in meubelopstellingen om meerdere soorten werkplekken mogelijk te maken; het invoeren van meer natuurlijke verlichting; het verbeteren van de akoestiek van de werkplek en het invoeren van grote schermen, projectoren of videoconferenties om de samenwerking tussen werknemers op afstand te vergemakkelijken. Kortom, door een omgeving te creëren waarin rekening wordt gehouden met ieders behoeften, kan hybride werken een succes worden! Zoals je natuurlijk al begrijpt, is er wel een zorgvuldig bedacht plan vereist voor het inrichten van een kantoorruimte geoptimaliseerd voor hybride werken. Maak daarom hier kennis met 7 essentiële tips om ervoor te zorgen dat het kantoor is ingesteld op verschillende werkmethoden. 

1. Maak gebruik van technologie

Maak gebruik van de nieuwste technologieën om de samenwerking en communicatie tussen externe en fysieke werknemers te vergemakkelijken, zoals projectoren, grote schermen of oplossingen voor videoconferenties.

2. Investeer in ergonomie 

Investeer in comfortabel en verstelbaar meubilair om ervoor te zorgen dat iedereen zich ondersteund voelt tijdens het werken, ongeacht waar ze zich bevinden.

3. Introduceer natuurlijke verlichting

Natuurlijke verlichting kan stress helpen verminderen en stemmingen verbeteren, terwijl het ook een meer uitnodigende sfeer creëert.

4. Verbeter de akoestische omstandigheden

Installeer geluidsisolerende materialen om geluidsoverlast te verminderen, en integreer akoestische elementen zoals meubels, tapijten of wandkleden om geluidsgolven te absorberen.

5. Creëer flexibiliteit

Maak verschillende configuraties mogelijk door mobiele stoelen of bureaus te introduceren, zodat mensen de mogelijkheid hebben om van werkplek te wisselen als dat nodig is.

6. Zorg voor privacy

Geef mensen opties voor fysieke ruimtes waar ze heen kunnen gaan als ze privacy of rust nodig hebben, weg van andere werknemers, of dat nu buiten is of binnen een aangewezen ruimte zoals een vergaderruimte of een privékantoor.

7. Werk met een vlekkenplan 

Met behulp van een vlekkenplan kun je schematisch te werk gaan om kantoorverbeteringen toe te passen en de combinatie van werken op afstand en op kantoor te optimaliseren. Het laten uitvoeren van een vlekkenplan door een team van ervaren interieurprofessionals zorgt ervoor dat elke vierkante meter van de ruimte inzichtelijk wordt gemaakt om op de beste manier invulling te geven aan het kantoorontwerp!