Wanneer je de financiële administratie van je wil uitbesteden aan een boekhoudkantoor, is het belangrijk om vooraf goed onderzoek te doen om iemand te vinden die aansluit op je wensen. In dit artikel lees je hoe je een goede boekhouder vindt. 

Waar moet je op letten als je een boekhoudkantoor zoekt?

Om een geschikte en betrouwbare boekhouder te vinden is het verstandig om te letten op de volgende punten:

 1. Kies meteen voor een boekhouder binnen je vakgebied
  Het is handig om meteen met iemand in zee te gaan die gespecialiseerd is in je vakgebied. Op die manier kun je specifiek financieel advies krijgen over onderwerpen en kwesties binnen je branche.  
 2. Ga na welke taken je wil uitbesteden 

Bepaal of je gedeeltelijk administratieve taken wil uitbesteden, of zoek je iemand die de volledige financiële administratie van je overneemt?

 

 1. Maak heldere afspraken over het takenpakket en de prijzen
  Om te voorkomen dat je achteraf voor verrassingen komt te staan, zijn duidelijke afspraken vooraf onmisbaar. Bespreek in het kennismakingsgesprek nauwkeurig welke taken er onder het maand of jaarbedrag vallen.

Hoe vind je een passende boekhouder?

Wanneer je hebt besloten voor welke taken je een boekhouder zou willen inschakelen, kun je gaan zoeken naar iemand die bij je past. Hieronder zie je op welke verschillende manieren je kunt zoeken.

 1. Rondvragen in je naaste omgeving
  Als een bekende positief is over een boekhouder, is de kans groter dat je ook met vertrouwen de samenwerking tegemoet gaat. Een goede klik is echter wel persoonlijk, dus maak altijd vooraf een kennismaking.  
 2. Vergelijken
  Ga niet direct na een eerste telefoongesprek met iemand samenwerken, maar zorg ervoor dat je meerdere potentiële boekhouders telefonisch spreekt en vergelijkt. Op die manier kun je een weloverwogen beslissing nemen.  
 3. Oproep plaatsen op social media

Ook kun je op LinkedIn of Facebook een oproep plaatsen met de vraag of iemand een goede boekhouder kent. Deze manier is effectief omdat bekenden je zo een boekhouder kunnen aanbevelen die aansluit op je netwerk. Je kunt ook terecht bij platformen die boekhouders aanbidden, zo vind je hier een overzicht van boekhouders in Nederland.