Wil jij de opleiding Wft gaan doen, maar weet je nog niet welke richting je op moet gaan? Dit maakt het niet eenvoudig om een goede keuze voor een opleiding te kiezen. Zeker als je nog niet weet welke mogelijkheden er allemaal zijn. Daarnaast zijn er veel aanbieders van de opleiding, die deze ook in meerdere onderwijsvormen aanbieden. Een van de aanbieders is Lindenhaeghe. Om je op weg te helpen met het maken van een keuze, worden in onderstaand artikel een aantal modules besproken. Zo kun je gaan kijken wat het beste bij je gaat passen. 

De basis van Wft uitgelegd

Wft komt onder andere in een basisopleiding. Tijdens de basis krijg je voornamelijk uitgelegd wat je in het algemeen moet gaan doen wanneer je binnen de financiële wereld aan het werk gaat. Wft staat voor Wet Financieel Toezicht, waarin het gaat om de regels en voorschriften van de financiële markten en het toezicht die hierop gehouden wordt. Het uitgangspunt is dat je vakbekwaam bent en gedegen adviezen kunt geven aan de klanten. Je moet hiervoor altijd de basis in jouw bezit hebben, van waaruit je door gaat bouwen naar de module waarin je werkzaam wilt gaan zijn.

Financieel advies geven binnen de zorg

Een andere module die je kunt volgen is Wft Zorg. Hierbij gaat het voornamelijk om de adviserende rol die je kunt hebben voor de financiën van de zorg. Je moet dan precies weten welke regels en wetten er gelden binnen dit werkveld. Tegelijkertijd zullen er bij de opleiding verschillende vragen van de werkvloer besproken worden. Wanneer je dan een van deze vragen tegenkomt in de praktijk, weet je al beter wat je moet gaan doen. Voor zowel beginnende studenten als werknemers binnen het werkveld kan dit van grote toegevoegde waarde zijn om besproken te hebben.

Jouw advies uitbrengen op het vermogen

Wil je liever jouw advies uitbrengen op het vermogen? Dan is Wft Vermogen een betere module. Hier zijn drie verschillende modules in terug te vinden. De eerste is adviseur vermogen in het algemeen. Ook kun je gaan kijken naar hypothecair krediet of pensioen. Bij hypothecair krediet moet je er rekening mee houden dat je tegenwoordig ook advies uit mag brengen op het gebied van consumptief krediet. Hier krijg je dus ook een deel van uitgelegd in de opleiding. Zo krijg je ook te weten hoe je iemand het vermogen het beste kunt laten beheren.

Nog meer informatie vinden op de website

Om nog meer te weten te komen over de verschillende modules van Wft kun je de informatie doornemen dat bij de aanbieders te vinden is, zoals bij Lindenhaeghe. Hiermee kun je alvast te weten komen welke onderwerpen er allemaal besproken wordt en welke studiematerialen ervoor beschikbaar worden gesteld. Denk aan de verschillende theorieboeken, de inloggegevens van de digitale omgeving en alle andere zaken die nodig zijn om uiteindelijk het examen te kunnen doen. Hiermee ben je al goed voorbereid voor wanneer jij met de opleiding gaat starten en moet gaan studeren.